1080x360.jfif

Biz Kimiz?

Uluslararası Sinema Derneği; sinema ve televizyon alanında faaliyet göstermek üzere 2020 yılında kurulmuş kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşudur.
Kurucu üyeler;  Ali Osman Emirosmanoğlu, Mesut Uçakan, Nazif Tunç, İhsan Kabil, İsrafil Kuralay, Ahmet Edebali, Şükrü Sim, Bilal Arıoğlu ve  Kemal Çiftçi olmak üzere 9 kişidir.
Uluslararası Sinema Derneği, ulusal ve uluslararası düzeyde sinema sanatını geliştirecek film festivalleri, film gösterileri, ortak yapımlar, sinema çalıştayları ve sinema sanatı ile ilgili her türlü işbirliğini gerçekleştirmek üzere kurulmuştur.
Üyeleri Türk Sinemasının yönetmenlik, yapımcılık ve senaryo yazarlığı, oyunculuk ve film eleştirmenliği konularında üretimleriyle öne çıkmışlardır.  Üyelerimiz arasında  film haftaları ve festival direktörü olarak organizasyonlar düzenleyen isimler de vardır.
Uluslararası Sinema Derneği Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle  İstanbul’da 1. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ni gerçekleştirmiştir. Türk Devletleri Teşkilatı (Türksoy) üye  ülkelerinin sinema ve beslesel filmlerinin yarıştığı ve gösterildiği bir festival olarak çok büyük ilgi görmüştür.
Türk dilini konuşan ülkeler arasında sinema birliğine doğru çok önemli bir adım atılmıştır. Türkçe ve Türk Lehçelerinden 50 ye yakın filmin gösterildiği bu festivalin Türk sanatını, Türk ahlakını ve Türk kültürünü dünyaya yayma konusunda çok değerli bir hizmeti olmuştur.
2022 yılında 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali bu kez  Bursa şehrimizde yapılmış ve yine Türk Devletler Teşkilatına üye ülkelerin ikiyüz elliye yakın sinema sanatçısının katımıyla büyük sanatsal coşku yaşanmıştır. Türk dünyasından yine 53 filmin gösteriminin yapıldığı bu festivalde Türk Dünyasından yapım aşamasındaki filmlere Sinema Destek Fonu kararı alınmıştır. Bundan böyle Korkut Ata TDFF içinde her yıl Türk illerinden Türkçe hazırlanacak yapımlara film fonu desteği verilecektir.
Uluslararası Sinema Derneği'nin başlattığı Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nin üçüncüsü 2023 yılının kasım ayında Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde yine görkemli açılış ve ödül töreniyle gerçekleşecektir.
Uluslararası Sinema Derneği, Türk dünyasına Korkut Ata TDFF gibi büyük bir kültür – sanat – sinema etkinliği kazandırmış olmanın sevincini hep yaşayacaktır.

Uluslararası Sinema Derneği'nin etkinliklerinden biri de Yesevi Sinema Akademisi’dir. Yesevi Sinema Akademisi de İstanbul’daki Anadolu İmam Hatip Lise öğrencilerinin  eğitim altyapıları üzerine sinema vizyonu kazandırmaktır. İlki yıl 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Yesevi Sinema Akademisi de gelecek yıllarda genişleyerek lise öğrencilerine irfan sineması eğitimini sürdürecektir.
Uluslararası Sinema Derneği ayrıca her ay Taksim Camii Külliyesinde Sinema Buluşmaları etkinliğiyle film gösterileri yapmakta, yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirmektidir.